Dr. Láng Lívia

- ügyvéd -

 

Home

Profil:

Elérhetöség

 

Házassági bontóper, Gyermekelhelyezés , Kapcsolattartás, Tartásdíj, Vagyonmegosztás

A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelően a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt,akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik.
Vagyonmegosztásra nem csak a házasság felbontásakor, hanem a házasság alatt is sor kerülhet, akár bíróság által, akár a felek által kötött szerződés formájában. A vagyonközösséget a házassági életközösség fennállása alatt a bíróság fontos okból bármelyik házastárs kérelmére megszüntetheti.
A házassági életközösség megszűnésekor a vagyonközösség is véget ér, és bármelyik házastárs követelheti a közös vagyon megosztását is. Ennek során nemcsak a meglévő vagyontárgyaknak a felek közötti elosztását lehet igényelni, hanem a megtérítési igények (beruházások, adósságok törlesztése, stb.) rendezését is.


Ezt a honlapot a Pécsi Ügyvédi Kamarában bejegyzett Dr. Láng Lívia egyéni ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályok szerint:  www.pecsiugyvedikamara.hu